Knap gelijkspel tegen Bonn!

Gisteren stond de vierde Bundesliga ronde alweer op het programma. Dit keer hoefden we niet ver te reizen, we speelden thuis tegen Bonn. Dit team heeft sterke spelers in hun gelederen. Denk aan Zwiebler, Kindervater, Michels en Olver. Gelukkig konden we toch een puntje pakken, want de eindstand kwam uit op 3-3.

De herendubbel speelden Marcus en ik tegen Olympiër Ingo Kindervater en Andreas Heinz. Na een wat stroef begin knokten we onszelf in de wedstrijd en we pakten de eerste game. In de tweede game kwamen we ruim achter, maar bogen die achterstand toch nog om in een kleine voorsprong bij de mid-game interval. Daarna liepen we verder uit maar maakten Ingo en Andreas op het einde toch nog een serie punten. Gelukkig waren we nét op tijd weer bij de les en we wonnen ook de tweede game.

De damesdubbel was een erg goede wedstrijd. Helaas kwamen onze dames Judith en Johanna nét een fractie tekort tegen Birgit Michels en Heather Olver. In de derde game pakten Bonn de leiding en die gaven ze niet meer uit handen.

Dat de herenenkelspelen zwaar zouden worden, wisten we op voorhand. Met Europees kampioen Marc Zwiebler in huis ben je op voorhand haast zeker van een punt. Hij deed wat van hem verwacht werd, winnen van onze eerste man Zavadsky. Bij de Olympische Spelen moest hij er flink voor knokken en won ”maar” in drie games, gisteren kwam hij niet echt in gevaar. ”Dima” verloor in twee games, maar speelde zeker een goede wedstrijd.

Ook de tweede herenenkel is sterk. De Indonesiër Tedjono speelt voor Bonn Beuel. Alex speelde lang niet slecht, maar Tedjono is net even wat sneller en explosiever en wist dat goed uit te buiten. In twee games ging de wedstrijd naar Bonn.

Voor de tweede keer dit seizoen hoefde Judith niet in actie te komen in haar single. De tegenstander had geen vrouwenenkelspeelster meegenomen en zonder te spelen kregen we dit punt cadeau. Lekker voor ons uiteraard, maar toch hoop ik niet dat dit vaker gaat gebeuren, want het staat niet zo professioneel.

In de afsluitende mix speelden Marcus en Johanna hun beste wedstrijd tot nu toe. Ze versloegen oud Europees Jeugd Kampioenen Zwiebler en Michels in twee games, waardoor we dus een gelijkspel uit de hoge hoed toverden. We waren hier uiteraard erg blij mee!

De volgende Bundesligawedstrijden zijn pas weer over drie weken. Aankomende week begint voor ons het eerste toernooi van het seizoen, de Belgian International. Na alle harde arbeid van afgelopen zomer is het fijn dat we ons weer kunnen meten met de rest van het circuit. Voor informatie over dit toernooi klik je hier http://www.belgian-international.be/ en kijk dan ook gelijk even bovenaan de site voor een verrassing!

Wie denkt dat ik nu kan genieten van het mooie weer op deze zondag heeft het mis. Ik haast mij zo richting de trainingscursus voor een nieuwe lesdag. Twee examens en een praktijkgedeelte. Wish me luck!

Tags: , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af