Zwarte dinsdag

Het is een zwarte dag voor het top badminton in Nederland. Net als iedereen om mij heen schrok ik me dood toen ik vandaag het nieuws hoorde dat NOC*NSF het investeringsplan Top badminton van BN had afgewezen. Ik was net klaar met een TV opname voor ZAPP Sport the Battle en dan zie je plotseling heel veel van je sportieve dromen in duigen vallen. Eerst is er schrik, dan verwarring en boosheid maar uiteindelijk natuurlijk ook realiteitszin. Want wie 3 november tijdens de Papendal Sport Parade goed had geluisterd naar Maurits Hendriks had tussen de regels door al kunnen horen dat NOC*NSF zich de komende jaren alleen nog maar zou gaan richten op sporten die reële kansen bieden op medailles bij de komende Olympische Spelen. Eigenlijk maar 6 of 7 sporten en vandaag bleek dat het er 10 zijn geworden.

De laatste jaren zijn wij er met z’n allen, spelers en Bond, niet in geslaagd om ook maar in de buurt van een medaille te komen en dus hadden we dit kunnen verwachten. Dat neemt niet weg dat er voor veel enthousiaste en gemotiveerde spelers en talenten een belangrijke weg naar een Olympisch Toernooi is afgesloten. Toch leiden er meerdere wegen naar Rome en het zal de kunst worden om die andere wegen te vinden. In ieder geval moeten wij als Spelers ons nu daarop gaan concentreren en hopelijk doet Badminton Nederland dat ook. Als iemand serieuze en constructieve ideeën heeft dan hou ik mij aanbevolen!

Tags: , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af