Goede start bij M├╝lheim!

Na weken en weken training stond dinsdag dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en wel in de Bundesliga in en tegen Gifhorn.

’s Middags ontmoette ik mijn team in M├╝lheim en daar werd eerst de teamkleding uitgedeeld en er werden een hoop foto’s genomen. Alle teamleden ken ik al van het internationale circuit. Onze eerste heer Zavadsky is de nummer 1 van Oekra├»ne en deed mee aan de Olympische Spelen in Londen. Tweede heer is Alexander Roovers die al lang voor M├╝lheim uitkomt. Marcus Ellis uit Engeland is mijn dubbelmaatje bij de club. We hebben al vaak tegen elkaar gespeeld, maar dit seizoen dus ook met elkaar en dat vind ik leuk. Ik denk dat onze speltypes namelijk goed bij elkaar passen. Onze eerste dame ken ik uiteraard al jaren, want dat is Judith Meulendijks. Na jaren gespeeld te hebben in Denemarken komt ”Juud” nu dus uit in de Bundesliga. Johanna Goliszewski is onze dubbelspeelster. Zij speelt ook voor het Duitse nationale team. Kortom, een sterk maar vooral erg gezellig team!

De wedstrijd zelf was niet erg spannend, want daarvoor was ons team te sterk. Marcus en ik wonnen onze dubbel in twee games en de damesdubbel deed hetzelfde. Zavadsky had nog wat last van de┬ánawee├źn┬ávan zijn huwelijksreis en speelde nog niet zijn beste badminton tegen Raul Must van Gifhorn. In twee games ging de winst naar de thuisclub. Het bleek hun enige punt te zijn van die avond, want de tweede herenenkel en de mix gingen beiden in twee games naar Mulhe├»m. Omdat Carola Bott geblesseerd aan de kant bleef, hoefde Judith niet de baan op om de single te spelen, maar kregen we zonder ook maar een shuttle te slaan het punt cadeau. Einduitslag 1-5.

Dit weekend staan alweer de twee volgende wedstrijden op het programma en niet tegen de minste tegenstanders. Zaterdag spelen we in en tegen Berlijn, de huidige landskampioen en zondag de eerste thuiswedstrijd tegen Rosenheim. Op naar een volgend mooi resultaat!

Tags: , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af