Laatste 16 bij EK

Het EK zit er op voor mij! Gisteren verloor ik in zowel de dubbel als mix in de derde ronde.

De wedstrijden op dinsdag waren niet echt heel lastig. Zowel in de dubbel (tegen Wit-Russen) als in de mix (tegen Zwitsers) ging de overwinning in twee makkelijke games naar ons toe. Woensdag zou dus een zware dag worden met, als alles goed ging, 3 partijen vrij snel achter elkaar.

Samantha en ik begonnen de dag in de tweede ronde tegen de Tsjechische kampioenen Bitman en Basova. Vooral in de tweede game speelden we erg sterk en we lieten de Tsjechen nooit in de wedstrijd komen. Een twee games overwinning dus. Daarna stond alweer vrij snel dƩ wedstrijd op het programma waar we ons gedurende anderhalve week op voorbereid hadden. Voor alweer de derde keer dit jaar moesten we aantreden tegen de Russen Ivanov en Sozonov. Zowel in de finale van Zweden als in de halve finale van Polen hadden we geen schijn van kans. Toen de loting voor dit EK eenmaal bekend was zijn we gaan analyseren samen met Gerben en hebben we delen van de trainingen op Papendal aangepast zodat we goed voor de dag konden komen tegen deze topdubbel. Ik had mezelf ten doel gesteld om nu in ieder geval twee goede games tegen ze te spelen.

Dit lukte! De eerste game ging helemaal gelijk op maar we kregen wel twee gamepoints. Helaas konden we die niet benutten en op hun eerste gamepoint sloegen ze toe. In de tweede game hadden de Russen een voorsprong van 16-12 maar een goede serie opeenvolgendeĀ punten bracht ons terug in de game. Bij 18-19 lukte het ons drie punten op rij te scoren en we pakten de tweede game! Ook in de derde game konden we tot 15-15 bij blijven maar daarna wisten ze 4 belangrijke punten te scoren. Het gat was ineens te groot en met 16-21 verloren wij de derde game. Uiteraard erg zonde na zo’n goede wedstrijd, maar we waren na afloop vooral erg blij en trots dat onze voorbereiding zijn vruchten had afgeworpen en we ze nu wĆ©l tegenstand konden bieden!

Een uur later moest ik samen met Sam alweer de baan op en ook nu weer tegen Russen, de nummers drie van de plaatsingslijst. In beide games konden we goed meekomen met ze, maar toch waren we nooit in de buurt van gamewinst. Met 21-16 en 21-18 waren we helemaal niet ontevreden, vooral omdat we eenmaal in de rally vaak de betere partij waren. Zij scoorden echter net wat beter op de service van de Russische dame, die overigens ook erg goed het spel leest en meestal op de juiste plek staat.

Vanmiddag en vanavond worden de kwartfinales gespeeld en uiteraard ga ik deze wedstrijden bekijken. Morgen rijden we met de bus terug naar Kopenhagen en vanuit daar pakken we het vliegtuig terug naar Amsterdam. Na twee toernooien op rij ga ik dit weekend eens genieten van een heerlijk vrij badmintonloos weekeinde en ook nog even nagenieten van de finaleplaats van afgelopen week bij de Dutch International, want het is belangrijk zulke momenten te koesteren! Alhoewel badmintonloos weekend…misschien toch af en toe even inloggen op badmintoneurope.tv om sommige finales te checken. Het blijft toch een verslaving, dat badminton šŸ™‚

Tags: , , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af