Kampioen van Nederland!

Wat was het een schitterende en gedenkwaardige dag vorige week zaterdag. Al het hele seizoen stond 10 maart 2018 rood omcirkeld in mijn agenda. De dag van de finale om het landskampioenschap. Dat we ons een aantal weken geleden via de halve finales plaatsten voor de finale was al een gigantisch feest; we wonnen namelijk de tweede halve finale in eigen huis en dat was ook nog eens de allerlaatste competitiewedstrijd in onze Duinwijckhal. Een waardig afscheid voor deze badmintontempel, waar zoveel gedenkwaardige momenten hebben plaatsgevonden en waar ik letterlijk heb leren lopen. Dat we zaterdag in Den Bosch ook daadwerkelijk de 25e landstitel wonnen, had simpelweg iets magisch!

Voor mij persoonlijk was het al de vijfde finale om een landskampioenschap en tot mijn grote ongenoegen was het nog nooit gelukt om die titel te winnen. Het voelde eigenlijk als een soort gemis, des te groter was het verlangen om deze keer wel die hoofdprijs te pakken.
Nou telt het individuele belang totaal niet binnen een team met zo’n missie. Alles moet in het teken staan van de teamprestatie. Dat wil niet zeggen dat het individu niet belangrijk is. Iedere speler binnen een team levert zijn of haar aandeel, iedereen draagt een steentje bij. Ons team is breed. Met zeven heren en vier dames weet je dat je niet altijd zal spelen. Maakt je dat minder belangrijk? Absoluut niet! Iedereen voegt waarde toe aan de realisatie van de teamprestatie. Juist daarom is het zo ontzettend gaaf dat we onze doelstelling, die we aan het begin van het seizoen zo duidelijk naar elkaar uitgesproken hebben, zaterdag hebben kunnen waarmaken.

Wat was het een feest in de Maaspoort en wat werd het ’s avonds nog eens dunnetjes over gedaan in de Duinwijckhal, samen met de meegereisde clubgenoten. Een ervaring die ik de rest van mijn leven zal herinneren en koesteren! Heel erg veel dank aan iedereen binnen de club die heeft bijgedragen aan dit succes. Duizendmaal dank aan onze sponsoren, Yonex, BeeS-Sport en Van de Kolk hypotheken. Het was zo gaaf om te zien hoe onze trotse sponsor Jaap van de Kolk het vers bedrukte 25e landskampioenschapsshirt omhoog hield. Als laatste bedankt aan het team en de staf. Samen hebben we onze droom waargemaakt! Wat was het genieten; uniek!

Kampioensteam

Jaap van de Kolk

Dank aan van de Kolk

Yellen

Daar issie ft Selena

Wisselbeker zoen

Foto credits, geweldige plaatjes: Rene Lagerwaard, Arthur van der Velde, Jos van den Einde, Mitchel Overman en Philip Pietersz
Voor degene die er niet bij konden zijn: je kan terugkijken via deze link https://www.youtube.com/watch?v=qLSawxV0R6s&feature=youtu.be

Tags: , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af