Collectie zilveren medailles weer met eentje uitgebreid

Terwijl ik dit verhaaltje schrijf zit ik in de trein van Kopenhagen airport richting Karlskrona, de Zweedse plaats waar het EK vanaf dinsdag gehouden gaat worden. Omdat deze reis ongeveer 3,5 uur in beslag neemt, zocht ik naar oplossingen om de tijd te doden. Een serie Criminal Minds heb ik al gekeken en ik vond net uit dat we over een half uur over moeten stappen op de bus. Ik heb er een bloedhekel aan als ik zo’n serie niet kan afkijken, vandaar dat ik maar aan het schrijven ben geslagen.

Voor alweer de derde keer dit jaar stonden Dave en ik in de finale van een EBU toernooi. Dit keer tegen de Maleisische wereldjeugdkampioenen en helaas bleken deze tegenstanders ook in deze finale te sterk voor ons.

Voor de wedstrijd hadden we samen met onze coach Huaiwen Xu deze jongens goed geanalyseerd. Een aantal duidelijke patronen kwamen naar voren. Zo zagen we bijvoorbeeld dat ze na de service erg vaak het netspel aan willen gaan en dat ze de derde slag ook vaak richting het voorveld willen hebben. Ook konden we terugzien dat hun verdediging vrij solide was, maar daarover later meer.

In de eerste game speelden zowel de Maleisiërs als wij vol op de aanval. Hierdoor waren de rallies niet al te lang, maar wel effectief voor ons. Tegen het einde van de game wisten we een klein gaatje te slaan en we pakten de openingsgame met 21-19.

In de tweede game begonnen we met een ontzettend lange rally en vanaf dat moment veranderden de Aziaten van tactiek. Ze vielen terug op hun uitstekende verdediging en stuurden ons het hele veld over. Doordat we toch wel een beetje verrast werden door deze grote ommekeer in hun spel begonnen we simpele fouten te maken. Een achterstand van 1-11 was een feit. Langzaam maar zeker wisten we een beetje terug te komen in die game maar de achterstand bleek te groot en we verloren hem.

In de derde game was het zaak om ze niet weer een grote voorsprong te geven, maar aan het begin van deze game begonnen ze juist weer erg aanvallend. Weer verrast door deze slimme aanpak van de jonge Maleisiërs en we kwamen net als in de tweede game op een forse achterstand. Tel daarbij een paar scheidsrechterlijke dwalingen op en de nederlaag was een feit. Heel erg jammer, maar ik kan alleen maar de conclusie trekken dat deze jonge gasten al heel erg goed zijn en bovendien erg makkelijk kunnen schakelen tussen verschillende speelstijlen. Houd deze jongens in de gaten voor de toekomst!

Inmiddels is het nu maandagochtend en zit het eerste nachtje in Karlskrona erop. We zitten in een mooi en modern hotel aan een schitterend meer, een heerlijk zonnetje schijnt en we hebben vanaf de kamer een prachtig uitzicht. Morgenmiddag begint voor mij het EK met een gemengddubbel tegen twee Zwitsers. Samen met Samantha ben ik rond 17.00u te zien op de tv baan van Badminton Europe. ’s Avonds spelen Dave en ik tegen Wit-Russen of Spanjaarden. Als je het wilt volgen kan dat via toernooi.nl of kijk live mee op badmintoneurope.tv

Ik kijk er nu alweer naar uit om te gaan spelen!

Tags: , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af