Winst in de competitie, Estland op komst

Gisteravond stond de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma en wel tegen mijn oude club Van Zijderveld Amstelveen. Het werd een onverwacht dikke winstpartij, want we wonnen met maar liefst 7-1.

In de herendubbel speelde ik samen met Chris Bruil. We startten te langzaam en te passief. Logisch gevolg was een ruime nederlaag in de eerste game. Vanaf de tweede game kregen we meer controle alhoewel er nog steeds te veel op de verdediging werd gespeeld. Als ik 5 smashes in de hele wedstrijd geslagen heb dan is dat veel geweest. Ondertussen smashten Lester Oey en Robin Tabeling er heftig op los, maar ze kwamen er niet meer echt doorheen. De tweede en ook de derde game wisten we te winnen zonder in gevaar te komen.

Ook de damesdubbel ging in twee games gewonnen en omdat de beide herenenkelpartijen dit keer wel naar Duinwijck gingen en Akvile haar single ook won, stonden we op een wel heel comfortabele voorsprong. Invalster Annemiek Groenewoud deed haar stinkende best om een goede partij neer te zetten tegen Alida Chen en dat lukte ook wel vooral in de tweede game. Helaas kon zij niet tegenhouden dat Alida het enige winstpuntje (zo bleek later) voor Van Zijderveld scoorde.

De mix van Eva en mij tegen Norbert van Barneveld en Georgy van Soerland was niet zo spectaculair. Rallies waren er haast niet en we konden steeds halverwege de game het gat slaan. Met twee keer 21-14 wonnen we deze wedstrijd. De mix naast ons was een stuk interessanter. Betty Timmerman en Chris Bruil speelden tegen Elisa Piek en Robin Tabeling. Nadat ze de eerste game krap aan verloren, kwamen ze in de tweede game beter in hun spel en wonnen die ook. De derde game werd uiteindelijk toch nog spannend maar de Duinwijckers trokken aan het langste eind.

Een 7-1 winst, maar de stand in de eredivisie veranderde niet heel veel. Duinwijck staat nog steeds derde en zal volgende week met een zwaar gehavend team naar Victoria in Hoensbroek afreizen omdat ik en nog wat spelers met mij in Estland zitten voor het eerste EBU toernooi van dit seizoen. We vertrekken aanstaande donderdag vanaf Schiphol om via Frankfurt naar Tallinn te vliegen. Vorig jaar was het steen en steenkoud in dit voormalige Sovjet land, ik hoop eerlijk gezegd nu op een zonnetje en een graad of 25 maar dat zal wel tegenvallen ben ik bang. Dit is het eerste toernooi voor mij met mijn nieuwe mixpartner Samantha Barning en we hebben al best wat goede trainingspartijen neer kunnen zetten de afgelopen weken. Ik heb er ontzettend veel zin in om uberhaupt weer een internationaal toernooi te kunnen spelen na twee maanden trainen op Papendal. Jullie kunnen de Estonia International volgen via toernooi.nl en uiteraard probeer ik iedereen op de hoogte te houden via de site en Twitter!

Tags: , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af