Voorbeschouwing wedstrijden Nederlanders op WK: herendubbelspel

In het herendubbelspel heeft Nederland twee ijzers in het vuur. Ruud Bosch met partner Koen Ridder en Dave Khodabux samen met Jorrit de Ruiter zullen hun opwachting maken in Londen.
 
Ruud en Koen hebben een goede loting. Zij treffen in de eerste ronde de onbekende Amerikanen Vincent Nguy en Sameera Gunatileka, de nummers 57 van de wereldranglijst. De Amerikanen spelen haast alleen maar zwakke toernooien in Noord en Zuid Amerika en wisten daar het afgelopen jaar hun punten vandaan te toveren. Onze landgenoten staan 29 plaatsen hoger op de wereldranglijst en de verwachting is dat dit een zeer gemakkelijke overwinning wordt. In de tweede ronde wachten de als negende geplaatste Japanners Hashimoto en Hirata. Dat zal een zware wedstrijd worden maar de mannen zijn zeker niet kansloos en hebben al eerder aangetoond te kunnen stunten. Zo wisten zij tijdens de Swiss Open in maart de All England winnaars Boe en Mogensen te verslaan en haalden ze in mei de halve finale van het Grand Prix Gold toernooi van Maleisie. Het wordt een interessante week voor dit herendubbelkoppel dat zich probeert te kwalificeren voor de Spelen van Londen.
 
Dave en ik hebben zoals eerder vermeld op deze site een zeer zware loting. Wij treffen in de eerste ronde de Chinezen Hong Wei en Shen Ye. Deze mannen uit het keurkorps van Li Yongbo zijn momenteel de nummers 27 van de wereld en haalden bij de Super Serie van Singapore de kwartfinale. Nou hebben Dave en¬†ik een positief saldo tegen Chinezen en dat willen wij natuurlijk graag in tact houden, maar¬†dat we de¬†underdog zijn staat vast.¬†Bij een eventuele winst zijn de vooruitzichten ook al niet al te best. De winnaar van deze wedstrijd treedt dan aan tegen de Olympisch kampioenen van¬†Peking, de Indonesi√ęrs Kido en Setiawan.

Tags: , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af