Twee keer runner-up in Estland

Donderdagochtend vroeg vertrokken we naar Estland voor de Estonian International in Tallinn. Na een lange reisdag, met een tussenstop in Frankfurt, kwamen we rond 17.00u plaatselijke tijd aan. Na wat gegeten te hebben al snel richting bed gegaan, want vrijdagochtend om 10.00u stond de eerste wedstrijd op het programma. De mix met mijn nieuwe partner Samantha Barning tegen twee Belgen. Het werd een eenvoudige twee games winstpartij. In de vroege middag speelde ik de eerste dubbel. In een slechte wedstrijd wonnen we wel gewoon in twee games van onze Franse tegenstanders. Ook de mix en de dubbel in ronde twee gingen gewonnen. In de mix verloren we nog wel de eerste game van twee Duitsers, maar we stelden daarna orde op zaken. De eerste vier partijen zaten erop.

Zaterdag is de zwaarste dag op zo’n toernooi. Je speelt namelijk weer 4 wedstrijden (mits je het goed doet uiteraard). De kwart en halve finales in de herendubbel waren prima. We konden goed ons eigen spel spelen en wonnen beide partijen in twee games. In het gemengddubbel moest er echt voor gewerkt worden, maar dat is niet vreemd in een nieuwe combinatie. Gelukkig ging dat echt heel erg goed en ook in deze wedstrijden verloren we de eerste game, maar konden we de tweede en derde game wel pakken. Saillant detail was dat we de halve finale speelden tegen onze teamgenoten Iris Tabeling en Jelle Maas. Aan het eind van de dag en na acht partijen dus ongeslagen en door naar twee finales op de zondag.

Ja en dan de zondag. Vermoeidheid in het lichaam en ook in de geest en dan toch er twee keer moeten staan. Een zware opgave als je al twee jaar niet meer gewend bent om twee onderdelen te spelen.
In de herendubbel konden we het vrije spel uit de kwart en halve finale niet vinden. Bovendien speelden onze Franse tegenstanders een sterke wedstrijd. We verloren in drie games. Een bittere pil! Anderhalf uur later mochten we de baan op voor de finale in de mix tegen Dave en Selena. Ze speelden erg sterk en gaven ons geen schijn van kans om ook maar een moment in de partij te komen. Twee finales, twee keer verliezen. Dat is uiteraard erg jammer en een behoorlijke smet op een verder super leuk toernooi! Uiteraard vandaag een rustdag genomen om enigszins te herstellen, want over drie dagen vertrekken we naar het volgende toernooi in Zweden.

Ook wil ik nog even stilstaan bij het hockeynieuws van de afgelopen week. Sterspelers De Nooyer en Taekema zijn door de bondscoach van Ass buiten de selectie gelaten en zien hun Olympische droom in rook op gaan. Wat een verschrikkelijke teleurstelling moet het zijn voor deze drie heren. Voor de spelers omdat zij er gewoon bij horen, zo niet de beste zijn en voor de coach om deze conclusie te moeten trekken. Wel vind ik het maar wat knap van zowel de twee spelers als de coach dat ze beiden open zullen staan voor een eventuele rentree mocht dat nodig zijn. Je moet het als coach maar durven vragen en als spelers maar accepteren. Toppers in hart en nieren en daar zouden menig sporter en coach een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar ondanks dat klopt het gezegde toch iedere keer weer: topsport is keihard!

Tags: , , , , , , ,

Post a comment

SPAM test: maak s.v.p. de rekensom af